Buitengevelisolatie

In de provincie Antwerpen & omstreken

Besparen op je energierekening + extra wooncomfort? Dan is buitengevelisolatie een ideale optie. Wat zijn de voor- en nadelen van gevelisolatie langs de buitenkant? Welke nieuwe gevelafwerkingen zijn er?

Wanneer best kiezen voor buitengevelisolatie?

Wil je graag je gevel isoleren? Dan kan je ervoor kiezen om de gevelisolatie aan de buitenkant van je bestaande gevel te laten plaatsen. Die buitengevelisolatie is een geschikte keuze bij:

Twijfel je nog of gevelisolatie plaatsen een goed idee is voor uw woning?

Voordelen

Nadelen

Prijs

De prijs voor buitengevelisolatie hangt af van de oppervlakte van je gevel, de moeilijkheidsgraad van de werken, hoeveelheid stelling + gewenste gevelafwerking. Zo is je buitengevel isoleren en voorzien van crepi goedkoper dan het plaatsen van isolatie in combinatie met een houten of een metalen beplating.

Benieuwd wat isoleren + een nieuwe look voor uw woning kost?

Premies

Je buitengevel isoleren? Dan kan je de kosten van deze investering aanzienlijk drukken met een premie van uw netbeheerder. Die bedraagt momenteel € 30/m². Bij einde van de opdracht ontvangt u van ons de juiste formulieren om uw aanvraag in te dienen.

Types afwerkingen

Gevelisolatie met siliconenpleister of crepi

Een buitengevel isoleren en bepleisteren is zeer populair. Niet toevallig, crepi is relatief snel geplaatst en beschermt je gevel tegen vocht en zorgt moderne look. Hier bovenop kan je zo’n sierpleister dun laten aanbrengen op gewenste kleur en korrel. Geen extra funderingswerken nodig, hiermee is isolatie met crepi de meest budgetvriendelijke en praktische oplossing.

Gevelisolatie icm houten gevelbekleding

Op zoek naar een natuurlijke en warme uitstraling voor je woning? Dan kan je na de buitengevelisolatie houten gevelbekleding plaatsen. Je kan kiezen uit thermisch behandeld hout of tropisch hardhout. Deze houtsoorten zijn duurzaam en zodoende erg geschikt voor buitentoepassingen.

Gevelisolatie afgewerkt met steenstrips

Hou je van bakstenenlook, maar wil je geen extra funderingswerken? Dan is buitengevelisolatie afgewerkt met steenstrips de oplossing. Deze strips zijn gemaakt van gezaagde bakstenen die rechtstreeks op het gewapend isolatiemateriaal verlijmd worden. Kortom, steenstrippen zijn veel dunner dan bakstenen maar tegelijkertijd niet te onderscheiden van een nieuwe bakstenen buitenmuur. Bovendien zijn steenstrips verkrijgbaar in vele kleuren + afmetingen en kan men accenten aanbrengen dmv het type + kleur van voeg.

Gevelisolatie icm beplating

Met beplating kan je vele kanten uit. Je kan onder meer kiezen voor verschillende materialen (gerecycleerd PVC, composieten, alu, …) en uitvoeringen. Populair in uitvoering zijn sidings. Dat zijn gevelstroken die je kan schranken of in elkaar kan klikken. Verder kan je gevelpanelen ook zowel horizontaal als verticaal laten plaatsen.

Benieuwd welk type gevelisolatie + afwerking het best bij uw woning en budget past?

Kijk bij onze realisaties of neem contact op.