Buitenschrijnwerk

In de provincie Antwerpen & omstreken

Energiekosten besparen

Wilt u bezuinigen op uw huidige energiefactuur? Dan is het een optie om uw ramen en deuren te laten vervangen. Ongeveer 2/3e van uw energiefactuur bestaat uit stookkosten. Stookkosten lopen op wanneer u uw woning niet goed geïsoleerd is. Een belangrijk onderdeel van isolatie in huis is de keuze voor het juiste buitenschrijnwerk en glas. Tegenwoordig hebben ramen een hoge isolatiewaarde waardoor u flink bespaart op uw jaarlijkse energiefactuur. Bij het vervangen dmv HR++ glas bespaart u tot wel 25% op uw jaarlijkse energiefactuur. Minder energie verbruiken = lagere CO2-uitstoot waardoor u ook nog eens een steentje bijdraagt aan ons milieu.

Waarom vervangen van buitenschrijnwerk?

Nieuwe look voor uw woning

De uitstraling van uw woning is aan een update toe? Wilt u graag een nieuw kleurtje aanbrengen? Goed moment om uw buitenschrijnwerk te vervangen. Tegenwoordig is buitenschrijnwerk beschikbaar in alle soorten en kleuren. Van traditioneel naar modern & strak? Dan gaat u voor aluminium profielen icm het juiste glas. Voordelen van PVC ramen maar vind u houten ramen eigenlijk mooier? Kies dan voor PVC ramen met een houtnerfstructuur, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem eens een kijkje op onze referentiepagina of neem contact met ons op voor een afspraak om uw nieuw buitenschrijnwerk te bespreken.

Huidige ramen zijn beschadigd of aan vervanging toe

Vaste ramen die u liever openzet? Laat uw ramen vervangen naar exemplaren die open kunnen. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld extra wil ventileren. Wanneer u een raam heeft die open kan voorziet u uw woning altijd van frisse lucht. Neem gerust contact met ons op om de nieuwe lay-out + mogelijkheden van uw toekomstig buitenschrijnwerk te bespreken.

Extra veiligheid

U zult niet snel denken dat het vervangen van uw buitenschrijnwerk invloed heeft op de veiligheid van uw woning, toch is dit zo. Ramen zijn tegenwoordig zo geproduceerd dat ze beter bestand zijn tegen inbrekers. De stevigheid van PVC en aluminium profielen zorgt ervoor dat inbrekers uw huis moeilijker kunnen betreden. Het juiste glas zorgt daarbovenop voor nog meer stevigheid. Dit in combinatie van betere en/of extra sloten is een grote stap vooruit.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om rolluiken te plaatsen. Deze sluiten en openen bv. automatisch ‘s nachts of wanneer u op vakantie gaat. Tevens zou u ook nog uw deuren mee laten vervangen. Oudere deuren zijn gemakkelijker te forceren dan nieuwe deuren. Voor meer informatie neemt u een kijkje op de pagina (referentieprojecten) of neem contact op om de mogelijkheden samen te bespreken

Huidige ramen zijn beschadigd of aan vervanging toe

Eens uw ramen al een tijd meegaan kunnen deze ramen beschadigd raken. Dit gaat ten koste van de uitstraling en de isolatie van uw ramen. Een goede reden om uw buitenschrijnwerk te laten vervangen en upgraden. Controleer regelmatig op beschadigingen, kiertjes aan de aansluitingen. Mogelijks kunt u dit met een aantal handelingen verhelpen, nieuw kitwerk of tochtstrips plaatsen. Een betere keuze en soms onvermijdelijk, is het vervangen van uw buitenschrijnwerk. Zodra u echt merkt dat de koude binnendringt of uw buitenschrijnwerk er niet meer mooi uitziet, dan moet u eens overwegen om uw ramen te laten vervangen. Benieuwd naar de investering? Contacteer ons!

Soorten glas?

Dubbel glas

Enkel glas = één laag glas. Dubbel glas = dubbele laag glas met hiertussen een loze ruimte. Hier zit bij goedkopere varianten lucht in en bij de duurdere soorten vind je daar bv. argongas. Het voordeel van argongas is dat het over betere isolerende eigenschappen beschikt tov lucht. De U-waarde (de hoeveelheid warmte die het raam afgeeft uitgedrukt in W/m2K) is bij dubbel glas met argongas lager dan bij varianten die niet over een edelgas beschikken.

“Het voordeel van dubbel glas boven enkel glas is drievoudig.”

Belangrijke voordelen dubbel glas

HR+ glas

HR+ glas is glas dat beter isoleert dan het normale dubbel glas. Voordeel is dat de U-waarde nog lager is en er dus nog minder energie verloren gaat. De aanschaf van HR+ glas zal dan ook in enkele jaren terugverdiend worden door het besparen van energiekosten en vanaf dat moment verdien je dus eigenlijk geld.

HR++ glas

HR++ glas is ongeveer gelijk aan HR+ glas maar in de loze ruimte tussen de twee glazen platen zit geen lucht, maar een edelgas. Bovendien is het glas gecoat. Dit gas beschikt over extra goede isolerende eigenschappen waardoor HR++ beter isoleert dan HR+ glas en heeft hierdoor nog een lagere U-waarde.

Zonwerend HR+ glas

Zonwerend glas kan UV-licht gedeeltelijk weren. Hierdoor zal een woonruimte die in de zomer vaak opwarmt door de binnenkomende zonnestralen, minder warm worden. Eventuele airconditioning hoeft hierdoor minder te koelen met alweer minder energieverbruik als gevolg, in totaliteit kan er dus een flinke besparing op de energiekosten behaald worden.

Driedubbel glas

Driedubbel glas is HR++ glas en een extra laag glas. Doordat er anderhalf keer zoveel glas nodig is dan HR++ glas, ligt de prijs hoger; uiterst geschikt voor passiefbouw.

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas wordt vaak gebruikt naast drukke wegen, in de buurt van luchthavens en bij treinstations. Daar waar veel geluidsoverlast is wat door middel van geluidswerend glas beperkt kan worden. Tevens is het glas geen wondermiddel en zal de overlast doorgaans niet compleet uitgesloten zijn.

Twijfelt u nog steeds over de juiste keuze qua glas? Neem contact op met een van onze adviseurs

Profielen en hun aansluiting

Heel belangrijk voor de luchtdichtheid van de volledige bouwschil is een luchtdichte aansluiting van de raamprofielen op de muren. Het luchtdicht aansluiten van de raamprofielen op de ruwbouw kan goed en gemakkelijk dankzij producten en systemen die hier voor zijn ontwikkeld; Bij Probuild Exterior garanderen we niet alleen een luchtdichte aansluiting + afwerking binnen. Als specialist in buitenafwerking nemen wij tevens de water- en luchtdichtheid thv de aansluitingen van het nieuwe schrijnwerk langs de buitenschil voor onze rekening. Dit uiteraard icm een nieuwe buitenafwerking al dan niet met extra isolatie, door ons geplaatst.

buitenschrijnwerk LUCHTDICHT combineren met nieuwe gevelafwerking?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Premies

Je kunt in 2021 €16 per m2 aan premie ontvangen van de Belgische overheid (bij glas met een u waarde van maximaal 1.1W/m2K). Na afronding van de opdracht bezorgen wij u de nodige documenten om uw aanvraag in te dienen bij netbeheerder Fluvius.